Вторник 21, Януари 2020г.
Текущи новини
Публикувана на: 26.04.2017г.

Първа награда за филм, посветен на Европейския съюз

Първа награда и Action Camera за мултимедиен проект на тема „България в Европейския съюз: 10 години по-късно“ получи екипът на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците Георги Тонев, Павел Данев и Никола Делчев са автори на филма „Европейският път на България“. В творческата си работа по изготвянето на проекта те бяха подпомогнати от деветокласничката Анна Моллова и десетокласничката Селин Миткова, които взеха интервюта по темата от граждани на Хасково.

Ръководители на творческия екип са учителите Диана Иванова и Диана Бонева. Конкурсът бе обявен от Областния информационен център в Хасково като част от Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България „ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА“. Всички участници бяха разделени в две възрастови групи. Филмът на Георги Тонев, Павел Данев и Никола Делчев взе и наградата на публиката – книга за фотографията.

Вотът на публиката бе определен от харесванията във Фейсбук и от реакциите на зрителите в залата по време на излъчването на мултимедийните продукти. Десетокласникът Никола Делчев, един от авторите на филма, сподели  вълненията около реализирането на проекта в емоционално слово по време на награждаването. Той още веднъж изрази вижданията, мислите и надеждите на екипа за членството на България в ЕС.

Втората награда от конкурса отива в Професионалната гимназия по икономика в Шумен, а третата награда – в Пловдив.
Мултимедийните проекти ще бъдат излъчвани на видеостената на Областния информационен център в центъра на Хасково.

 

Сподели: